A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Botka: a politikai elemzés lejárt műfaj

via HVG

2017. augusztus 10. 10:03 | 0 hozzászólás

Leendő kormányából is mondott neveket a Heti Válasznak.

Interjút adott a Heti Válasznak Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A szegedi polgármester kérdésre válaszolva nem tagadta, hogy leendő kormányában szerepet szán az újbaloldali Pogátsa Zoltán közgazdásznak, Andor László ex-EU-biztosnak és Komáromi Zoltán egészségpolitikusnak.

Botka 600 ezer forintnál húzza meg azt a határt, amely fölött "fizessenek a gazdagok", e jövedelemszint alatt csökkenne az adóterhelés, illetve megszűnne a minimálbér adója. Ismét beszélt arról, hogy "visszaadnák" a 13. havi nyugdíjat; mint fogalmaz, eleve az volt az MSZP terve, hogy a pénzügyi válság után helyreállítják ezt az intézkedést.

Az MSZP jelöltje ismét nem kerülte a konfliktust. Az előválasztást szorgalmazó kis pártokról azt mondja, ezek a "lét és nemlét határán" mozognak, és "a tévészerepléseik számából következtetnek a támogatotságukra". A Karácsony Gergely miniszterelnökségét proponáló elemzői véleményekre pedig úgy reagált: "a politikai elemző mint műfaj idejétmúlttá vált", majd nevek nélkül azt állítja, hogy a függetlennek gondolt elemzőknek szerződéseik vannak egyes politikai szereplőkkel, és megbízójuk kedvéért beszélnek arról, hogy a "Botka-lufi" kipukkadt.

Tovább...


A cikk eredetije: Botka: a politikai elemzés lejárt műfaj


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges