A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az ENSZ leállíttatta a menekültek Magyarországra küldését

via HVG

2017. április 11. 11:23 | 0 hozzászólás

Az új menedékkérőket - közöttük gyermekeket - magas pengés drótkerítéssel körülvett konténerekben tartják fogva, amíg nem folytatják le a teljes menedékügyi eljárást - figyelmeztette a Menekültügyi Főbiztosság az EU-tagállamokat. Aggódnak a menedékkérők elleni erőszak miatt is. Bulgáriával és Görögországgal kerültünk ismét egy klubba.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn felszólította az uniós tagországokat, hogy ne küldjenek vissza menekülteket Magyarországra, amíg a budapesti kormány nem hozza összhangba a menekültek és bevándorlók kötelező őrizetbe vételéről rendelkező törvénymódosítását az uniós jogszabályokkal és a nemzetközi joggal.

"Március 28-i hatályba lépése óta az új menedékkérőket - közöttük gyermekeket - magas pengés drótkerítéssel körülvett konténerekben tartják fogva, amíg nem folytatják le a teljes menedékügyi eljárást" - állt az UNHCR közleményében.

"Április 7. óta 110 embert, közöttük 4 kísérő nélküli gyermeket és gyermekeket családtagjaikkal tartanak itt" - olvasható a közleményben.

Tovább...


A cikk eredetije: Az ENSZ leállíttatta a menekültek Magyarországra küldését


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges