A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az Alaptörvény ellen buzdítanak fideszes politikusok

via Index

2017. augusztus 8. 10:32 | 0 hozzászólás

Mindenkinek, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén, joga van a szabad mozgáshoz és tartózkodási helye szabad megválasztásához. (Magyarország Alaptörvénye, XXVII. cikk (1))

Ezt a passzust igyekszik ignorálni a fideszes országgyűlési képviselőtől kezdve, fideszes polgármestereken át, fideszes propagandalapokig mindenki, aki tűzzel vassal irtaná a lehetőségét is annak, hogy néhány menekült néhány napot a Balaton környékén tölthessen.

Az elmúlt napokban az egész kormányzati sajtó, és vele néhány fideszes politikus azzal volt elfoglalva, hogy a Migration Aid néhány, Magyarországon hivatalosan menekült, oltalmazott, vagy befogadott státuszt kapó családot vinne néhány napra nyaralni a Balaton környékére. A kormányzati propagandaoldalak közül az egyik már migránsüdülőről beszél, míg a másik betelepítésről ír.

Ehhez képest az történt, hogy a Migration Aid nevű segélyszervezet egy osztrák magánszemély felajánlása nyomán a Balatonnál, egy Keszthelyhez közeli településen lévő telken, három, nyaralóként használt faházba a nyáron és a következő hetekben Magyarországon törvényesen tartózkodó, már menekülti, vagy oltalmazotti státuszban lévő menekültcsaládokat fogadna. Magánterületen. Szeretnének nekik néhány hetes időtartamra nyugodt, az átélt traumák feldolgozását segítő környezetet biztosítani.

 

A kormány médiája egy kéthetes Migration Aid felhívást szúrt ki a múlt héten, amiben a szervezet önkénteseket keresett a telek és a faházak rendbetételére. És elindult a lavina, kormányközeli lapok gyakorlatilag hajtóvadászatot indítottak, melyik települést fogják elözönleni a menekültek, polgármesterek nyilatkoztak, hogy "minden törvényes eszközt bevetnének, hogy megakadályozzák ezt", sőt, akár tüntetés szervezését is kilátásba helyezték.

Tovább...


A cikk eredetije: Az Alaptörvény ellen buzdítanak fideszes politikusok


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges