A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Átvertek, már erkölcsi alapunk is van a sztrájkhoz

via HVG

2016. február 11. 09:40 | 0 hozzászólás

Már csak egy hajszál választja el az egészségügyi dolgozókat attól, hogy több év után ismét sztrájkot hirdessenek, mivel február elején kiderült, hogy a kormány gyakorlatilag átverte őket a szakorvosi minimálbér ígéretével. A munkabeszüntetés jogi feltételei azonban finoman szólva sem világosak a sztrájktörvény legutóbbi módosítása óta, amit még a második Orbán-kormány léptetett életbe.

“Azzal, hogy átb…tak minket, már az erkölcsi alapunk is megvan a sztrájkhoz” – írta egy felháborodott orvos az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű Facebook-csoportban, miután február elején kiderült, nem emelkedett a szakorvosok minimálbére a kormány korábbi, havi nettó 270 ezer forintról szóló ígéretével szemben.

Véleményével nem volt egyedül, “a kormány ismét nyilvánvalóvá tette, hogy hogyan kívánja kezelni, pontosabban nem kezelni a helyzetet. A munkabeszüntetés az egyetlen lehetséges válaszlépés” – írta egy másik orvos kolléga. Hogy az Emmi mennyire mellélőtt a szakorvosok felültetésével, azt jól jelzi, hogy korábban még maguk az orvosok is csak sokadik opcióként gondoltak a munkabeszüntetésre.

Tovább...


A cikk eredetije: Átvertek, már erkölcsi alapunk is van a sztrájkhoz


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges