A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Andy Vajna az adófizetők pénzéből gazdagodik, de adózni már nem szeretne

via Kettős Mérce

2016. július 8. 10:29 | 0 hozzászólás

Van ez az Andy Vajna nevű csávó, aki Ámerikában volt filmproducer, ott is meggyűlt a gondja az adóhatósággal, később hazaköltözött Magyarországra. 2010 után pedig beindult a biznisz.

A kormány 2012 novemberében egyik napról a másikra betiltotta a félkarú rablókat, és beszántotta a magyar kaszinópiacot, majd fél év múlva elkezdett kaszinókoncessziókat osztani. A kiosztott kaszinókoncessziók két emberhez jutottak: Kelet-Magyarországon Szima Gáborhoz, Kósa Lajos barátjához, a debreceni focicsapat tulajdonosához, az ország többi részén pedig Andy Vajnához.

Vajna nem tudta időben megnyitni a kaszinóit, így a Fidesz egy törvénymódosítással elintézte, ne kelljen koncessziós díjt fizetnie addig, ameddig nem nyitja meg a kaszinóit. Majd egy adókedvezmény-rendszert dolgozott ki, amely révén lényegében Vajnának nem kellett adót fizetnie, milliárdokat véve ki így az állam kasszájából egy állam által szervezett monopolpiacon. Az adókedvezményt Varga Mihály azzal indokolta, hogy Vajna kaszinói munkahelyeket teremt.

Mindeközben tudjuk Vajna cégeinek jövedelmét szereti off-shore cégeken keresztül megforgatni, hogy minél kevesebbet kelljen adózni.

Tavaly év végén pedig Vajna bejelentette, hogy megveszi a TV2-t tulajdonoló cégcsoportot. Az üzlet egyértelműen arról szólt, hogy a Fidesznek teremtsenek kereskedelmi médiát. Ehhez az üzlethez pedig többek között az állami tulajdonú és alapvetően a külföldi befektetések támogatására létrejött Eximbank adott hitelt.

Tovább...


A cikk eredetije: Andy Vajna az adófizetők pénzéből gazdagodik, de adózni már nem szeretne


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges