A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Akar-e Orbán olimpiát Budapesten?

via Amerikai Népszava Online

2017. február 13. 10:48 | 1 hozzászólás

Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy Los Angeles és Párizs mellett Budapestnek kevés az esélye. Mondhatnánk, semennyi.

23 ezer szavazatot adott le vasárnap az LMP a Momentumnak, s bár még rezeg a léc, valószínűleg meglesz a szükséges 138 ezer érvényes aláírás. És akkor egy, a kormány számára kedvező, vagyis, a politikai aktivitás szempontjából igencsak kedvezőtlen nyári időpontban indulhat a népszavazás arról, rendezzen-e Budapest-e olimpiát, vagy sem.

Már amennyiben van értelme a kérdés feltevésének. Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy Los Angeles és Párizs mellett Budapestnek kevés az esélye. Mondhatnánk, semennyi. 50 nagyváros ugyanis a közelmúltban Párizs mellett tette le a voksát, a mi régiónkból még a lengyelek is franciákat támogatják Orbánékkal szemben.

Ettől még persze lehetne a magyar főváros a befutó, esélytelen ló is nyert már derbit, minden megtörténhet, de a realitásokat tekintve azért nem valószínű, hogy Budapest kapná a 2024-es ötkarikás játékok rendezésének jogát.

Számtalan érv szól a budapesti olimpia rendezése ellen és csak nagyon kevés mellette. Utóbbiak közé tartozik, hogy Orbán Viktor és csókosai anyagilag jól járnának a rendezéssel – újabb zsíros megbízásokat lehetne adni a mindig éhes baráti siserehadnak.

Ezzel együtt egyre gyakrabban hallani olyan hangokat is, hogy Orbánék egyáltalán nem bánnák, ha sikeres lenne a Momentum aláírásgyűjtése, majd az azt követő népszavazás. Tudják ugyanis, hogy Budapest úgysem nyerné el a rendezés jogát, és ez jelentős presztízsveszteség lenne a magyar kormánynak.

Ebből következik, hogy valójában nagyon nincs is ellenükre a Momentum aláírásgyűjtése, hiszen már maga Tarlós István, Budapest főpolgármestere is megmondta, hogy ez az aláírásgyűjtés rontja a budapesti rendezés esélyeit.

Tovább...


A cikk eredetije: Akar-e Orbán olimpiát Budapesten?


Hozzászólások

kirschner képe

kirschner
1 éve

Tombol bennem a konstuktivitás. Van megoldás a budapesti olimpiára úgy , hogy a káposzta is jóllakjon és a kecske is megmaradjon. Ki kell számolni , hogy mennyiből lehetne kihozni az olimpiát. Ennek kb. a felét lopná el a fidesz. Ezért az ellopható pénzért van most a nagy felhajtás , hogy rendezzenek Pesten olimpiát. Ezt a pénzt a kincstár adja nekik , osszák szét egymás között. A pénz megmaradó másik fele a tiszta haszon.