A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Adóemelés az Orbán-kormány adócsökkentése

via HVG

2017. június 12. 09:29 | 0 hozzászólás

A szociális hozzájárulási adó – korábbi nevén munkáltatói járulék – csökkentése után a vállalatok összességében több szociális hozzájárulási adót fizetnek. Minél kisebb a teherviselő képességük, annál többet – mutatjuk, hogy miért.

Majdnem négy százalékkal (3,8) több járulékot és szociális hozzájárulási adót (szocho – korábban munkáltatói járulék) szedett be az állam idén április végéig, mint a tavalyi hasonló időszakban – derül ki az államháztartás április végi helyzetéről szóló kormányzati tájékoztatóból.

Több mint 1525 milliárd forint folyt be a munkát terhelő adókból az év első négy hónapjában, míg tavaly ilyenkor még csak nem egészen 1470 milliárd – jóllehet idén 27 százalékról 22-re csökkentette a kormány a szociális hozzájárulási adó kulcsát (a munkavállalói járulékok rendszere nem változott).

Mindez azt jelenti, hogy a vállalatok összessége több szociális hozzájárulási adót fizet, mint tavaly, a fennen hangoztatott adócsökkentés ellenére. Az adóteher emelkedése azonban nem egyformán érinti a cégeket, mint azt mindjárt látni fogjuk.

Tovább...


A cikk eredetije: Adóemelés az Orbán-kormány adócsökkentése


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges