A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

11,5 milliárd eurós lyukat kell betömni a brexit után az EU költségvetésén

via Index

2016. augusztus 10. 10:46 | 0 hozzászólás

Továbbra is Németország a közös európai uniós költségvetés első számú nettó befizetője - írja az MTI a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) keddi száma alapján.

A FAZ az Európai Bizottság adataira alapozó cikke szerint 2015-ben Németország 14,3 milliárd euróval többet fizetett be az uniós büdzsébe, mint amennyi pénzt kapott onnan, ez csökkenés az egy évvel korábbi 15,5 milliárd eurós rekordhoz képest, de így is Németország a legnagyobb nettó befizető.

A második helyen Nagy-Britannia áll 11,5 milliárd euróval,

ami ugyan részben egyszeri tételeknek, korábbi fizetési elmaradások pótlásának tulajdonítható, de nagyságrendileg megmutatja, mekkora lyukat kell majd betömni a közös költségvetésben a brexit  után.  A nettó befizetők rangsorában a harmadik helyen Franciaország áll 5,5 milliárd euróval, a negyedik Hollandia 3,7 milliárd euróval, az ötödik Olaszország 2,6 milliárd euróval.

A költségvetés nettó haszonélvezőinek sorát Lengyelország vezeti, amely a befizetéseinél 9,4 milliárd euróval több pénzt kapott a közös forrásból. A második Csehország 5,7 milliárd euróval, a harmadik Románia 5,2 milliárd euróval, a negyedik Görögország 4,9 milliárd euróval,

Tovább...


A cikk eredetije: 11,5 milliárd eurós lyukat kell betömni a brexit után az EU költségvetésén


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges