A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Vendégírás: Élni akarunk, vagy olimpiát rendezni?

via Kolozsvári Szalonna

2016. december 8. 11:26 | 0 hozzászólás

Olvasom az úszószövetség elnöke lemondásával kapcsolatos – olykor egymásnak homlokegyenest ellentmondó – híreket, a sokszor igen markáns, de inkább indulatoktól fűtött véleményeket. Jómagam tartom magam ahhoz, amit a botrány kirobbanásakor megfogadtam. Mivel fogalmam sincs, hogy kinek van igaza, hogyan is működik az úszószövetség – és hát úszni sem tudok – csak esetleg városi legendák alapján, nem tudok felnőtt ember módjára, vállalható véleményt megfogalmazni.

Mivel azonban itt élek Orbán Viktor Magyarországában, nagyjából biztos vagyok abban, minden felet elsősorban a pénz mozgat, természetesen ügyesen álcázva. Tudjuk, az Orbán kormány uralkodása alatt – a mai magyar átlagbérekhez képest -óriási összeget toltak a sportba, így az úszásba is. Ha belegondolok, hogy csak a budapesti úszó vb rendezési költsége – milliárdokban – az eredetihez képest napjainkra a többszörösére nőtt, akkor kezdem kapisgálni, hogy milyen érdekkörök mozoghatnak a háttérben. Talán nem is olyan nehéz kitalálni, hogy kik használhatják üzenőfüzetnek a bekebelezett sport napilapot.

A  fentieken túl, különösebben azért sem izgat mi történik a szövetségben, mert számos olyan megoldatlan ügy van hazánkban, ami viszont ténylegesen befolyásolja életünket, jövőnket. Fontosak persze a sportsikerek egy országnak, de azért attól még emberek fagynak meg az utcán, milliók számára lesz a karácsony egy nap a sok közül. Vajon meddig packázhat a Fidesz-kormány a budapestiekkel, vajon ki lesz a felelős egy nem kívánt metrókatasztrófa esetén? Pár hete, mikor a fővárosban jártam, bizony remegő lábakkal léptem fel a 3-as metró egyik szerelvényére. Előtte szinte minden nap üzemzavarról, leállásról olvastam, így nem igazán éreztem biztonságban magam. Vajon mit érezhetnek azok a százezrek, akik nap, mint nap utazni kényszerülnek  a megbízhatónak  csak erős túlzással mondható vonalon?

A ma oly sokszor hangoztatott politikai korrektség jegyében jobban örülnék, ha az ország, a nemzet jövője számára fontosabb ügyekkel foglalkoznánk olyan intenzitással mint a Katinka kontra Gyárfás ellentéttel. Milliárdok tízezreit tolja be a Fidesz a stadionokba, sorban épülnek a korszak emlékművei. A fáraók egykor piramisokat építettek, hagytak az utókorra, a mi foci szerető miniszterelnökünk, stadionok építésével  gondolja magát a nemzet majdani emlékezetébe beírni. A napokban olvastam, hogy a magyar első osztály december 2-ai  hat mérkőzését összesen 12 066-an tekintették meg  a helyszínen, ami 2011-es átlagot jelent. A 20 ezres debreceni stadionban ez egy erős félház lehetne. Vajon nem lenne jobb helye a béka feneke alatt levő focira kidobott milliárdoknak? Élni akarunk, vagy olimpiát rendezni?

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Vendégírás: Élni akarunk, vagy olimpiát rendezni?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges