A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Üzenjük a kormánynak: Állítsák meg a pofátlanul magas állami fizetéseket!

via Kettős Mérce blog

2017. augusztus 8. 11:04 | 0 hozzászólás

Az elmúlt évtizedekben végighallgathattuk, mennyit költ a magyar állam, és hogy vissza kell vágni az állami kiadásokat, az államszervezetet. De a végén valahogy mindig a legszegényebbek, a melósok szívják meg, mindig az ő támogatásuk és ellátásuk, az egészségügyre és az oktatásra szánt pénz csökken. Valahogy akik fent vannak, mindig jól járnak, bárhogy is kell visszavenni az állami költésből.

2010-es kormányra kerülésekor a Fidesz megígérte, majd be is vezette a bérplafont az állami cégek vezetőinél. Megígérték azt is, kisebb lesz a kormány. Aztán eltörölték a bérplafont, és Magyarország történetének legnagyobb kormányát sikerült felállítaniuk.

Bár csupán 13 miniszter van jelenleg, államtitkárból 57, míg helyettes államtitkárból 117. Ma az ő fizetésükre több mint kétszer annyit költünk, mint 2009-ben. És akkor még a miniszterelnöki és egyéb tanácsadókról, köztük Farkas Flóriánról – havi egymilliós fizetéssel – nem is beszéltünk. Persze ez is kismiska az állami cégek, intézmények vezetőinek béréhez képest.

Az eltörölt bérplafont ugyanis ki is használja a Fidesz. 2016-ban 2 millióról 5 millióra emelték a MÁV-nál a vezetői fizetések maximumát, pedig aki hallott már ezt-azt arról, mi megy a MÁV-nál igazgatósági szinten, tudhatja, ezek nem megérdemelt fizetések. A 2016-os vezetői fizetésemelések pedig majd évi egymilliárdba kerültek a MÁV-nak, és így az adófizetőknek. De nem kell aggódni, nem csak a MÁV-nál, hanem a szintén sikerüzem BKV-nál is jelentős bérfejlesztés volt vezetői szinten, 2016 óta százezrekkel vihetnek többet haza a vezetők ott is.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Üzenjük a kormánynak: Állítsák meg a pofátlanul magas állami fizetéseket!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges