A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szele Tamás: Ragály

via K.Úr.Ír blog

2014. január 4. 10:29 | 5 hozzászólás

„Én egy marha vagyok saját eszüleg! Ez a gyanú kelt mint bent asz agyamban, és ahogy a kirájok írják asz időt: ambó dominó mai dátum.” – mondom Rejtő Jenővel, és hozzáteszem: ha nem én vagyok a marha, akkor nagy a baj az országban, mert ragály van.

Valakit megfertőztek hülyeséggel, mint annak idején a Nono-Holasztárlulu fedélzetén, és most terjed a kór. Szerencsére eddig csak politikai vezetők kapták el, de ők alaposan. Javaslom a karantént.

Az első riasztó szimptómák Vona Gábor háza táján jelentkeztek. Saját kezével helyezte fel a következő bejegyzést Facebook-oldalára:

„Az apósom tartja a szavát

Tréfás meglepetéssel fogadott az ünnepek alatt az apósom.

Még az idei kongresszusunkon beszéltem arról, hogy a Magyar Gárda ötlete 2006 karácsonyán apósomék fürdőszobájában pattant ki a fejemből Szekszárdon. Akkor a feleségem édesapja megígérte viccesen, hogy ezért emléktáblát állít a fürdőszobájukban. A körülötte lévők viszont szaván fogták, és így nem volt mit tennie, meg kellett csináltatni a kis emléket.

Ezzel a tréfás, de mégis szép meglepetéssel kívánok minden gárdistáknak boldog új évet és sok sikert!

Lesz még gárdaavatás – fehér ingben, fekete mellénnyel – a Hősök terén!”

Mi több, mellékelte a tábla képét is, csinos, rozsdamentes lemezből, kampóval, azon nemzeti színű koszorú, a tábla két alsó sarkán is trikolór – ez egy derék, becsületes após. Megbízható, szavatartó. Megérdemelne egy kis kompenzációt, hiszen gyakorlatilag feláldozta fürdőszobáját a Nemzet oltárán – azt már ezek után nem tekinthetjük toalettnek, hanem csakis nemzeti emlék- és illemhelynek, ahol magyar ember bizonyos dolgokat nem cselekszik. Főleg nem a trikolór jelenlétében, pláne, ha ott a koszorú is. Habár a pillanat is érdekes lehetett, szobrászért kiált, amint Vona Gábor töpreng, töpreng a lakás legkisebb helyiségében, meditál, majd kipattan az isteni szikra: „Magyar Gárda!” – kiáltja, és menten megkönnyebbül. Mondjuk, meglátszik az eszmén, hogy hol született. De nem is érdemes ezzel komolyabban foglalkozni nagyobb eset is történt a nemzeti reterát megkoszorúzásánál.

Orbán Viktor ugyanis feltalálta a Nemzeti Örökmozgót.

Nem az önműködő villamosjegyet, az Vucli Tóbiás érdeme, csak az örökmozgót, de ez is komoly teljesítmény egy ilyen kis országban, mely lankadatlanul vívja harcát, ha van ellensége, ha nincs. Az úgy van ugyanis, hogy miniszterelnökünkben néha felbuzog Dózsa György vére, és népmozgalmakat indít, polgári köröket szervez, békemenetek élére áll, most például a Magyar Csapat ötlete ragadta magával. Ez abból áll, hogy az arra hajlamos és jobb sorsra érdemes, valamint kellőképpen kormánypárti választópolgárokat összetrombitálják egy lármafával minden körzetben, majd megtanácskozzák velük a rezsiharc állását, meghallgatják javaslataikat, ezeket sürgősen elfelejtik, és egyeztetés után megalakítják velük a rezsiharc ügyében vitézkedő Magyar Csapatot. Nem én mondom – a toborzó levél mondja. De ha csak ennyiről volna szó, nem lenne találmány, örökmozgó és világszabadalom ez az egész. Hanem, mint a Hír24 és a Zöld Blog megtudta, és kiváló írásában közzé is tette, például Fejér megyében sárga csekket is küldenek a toborzó mellé, melyen támogatni lehet a rezsiharcot.

Gondoljunk bele. A rezsiharc a rezsicsökkentésért folyik. Azért, hogy több pénz maradjon a családoknál, melyek aztán az így megtakarított összeget befizethetik a rezsiharc számlájára, még több megtakarítás érdekében, mely nagyobb összeget újból beküldik, újabb diadalok finanszírozására, és ez így megy tovább, a végtelenségig, vagy addig, amíg a rezsi át nem csúszik a negatív tartományba, és már a szolgáltató cégek fizetnek nekünk a közművek használatáért. Ez esetben viszont a dicsőségesen győzedelmes kormány is rendszeres anyagi támogatásban kell részesítse a polgárokat, készpénz és esetleg nemesfém értéktárgyak formájában, szóval vigyázat, ne nyerjék túl magukat, a Végső Győzelem nem érdekük, sokkal kényelmesebb fenntartani az állandó hadiállapotot.
rezsicsökkentés

Emberek, ez nagyobb üzlet, mint a Békekölcsön volt. Még mondja valaki, hogy Orbán Viktor nem zseni. Pénzügyi értelemben véve csak Matolcsyval vetekedhet lángelméje: a dekadens Nyugat sírva fog könyörögni a receptért. Könnyekkel a szemében. Igaz, a röhögéstől lesz könnyes ábrándos, ibolyakék tekintetük, de akkor is…

Szédítő perspektívák.

Még egy pár ilyen ötlet, és Magyarországot államilag lehet zárt intézetté nyilvánítani.

Országos lesz az ideg- és elmebaj.

Nemzeti viseletünkké tesszük a paszomántos kényszerzubbonyt, hátul ízléses vitézkötéssel, matyómintával, rámás csizmával. Derékban kissé megszorítva.

Naponta kontravizit, de időnként így is beáll az osztályra a dühöngés, mint az igori pályaudvarra.

Időnként jön egy nőszemély, és elágazó italkeveréket hoz, többféle pálinkából.

Magyarország egyre jobban teljesít.

Szele Tamás


A blogbejegyzés eredetije: Szele Tamás: Ragály


Hozzászólások


ottilia
4 éve

http://www.mon.hu/osszehasonlito-energiaarak-a-mekh-honlapjan/2376352

Miért nem a vásárlóerő növelését szeretnénk elérni?

Ezért a rezsicsökkentés bizony egy lufi!

victorb képe

victorb
4 éve

Bár nem kedvelem Vona Gábort, de egy ilyen családon belüli viccet azért én nem vennék olyan komolyan! Ennél azért magasabb az ingerküszöböm.

Miközben azt látom, hogy itt szinte mindenki "lehúzza" a rezsicsökkentést, tudom, hogy mekkora hasznot visznek ki a külföldi energia-, és közműszolgáltatók az országból. Kedves Katicabogár, a Te pénzedet is!

Egy korrekt elemző cikknek az lenne a lényege, hogy valamiről elmondja, mik a kedvező és mik a káros hatásai, következményei. Valahogy olyan ez, mintha egy cikkíró Einstein hajviseletén és öltözetőn élcelődne, nem pedig arról értekezne, mennyire volt a világ számára káros, illetbe hasznos a munkássága. Szomorúan nézem, hogy az MSZP komunikációja is hasonló.

Nem adok egyébként fel sárga csekket, de tájékoztatásul el lell mondjam, hogy ahol élek, még többet rabolnak a szolgáltatók. Jól esne, ha itt is a körmükre néznének nekik, és jól esne, ha az itteni nyugdíjakat nem csökkentenék, hanem legalább értéken tartanák, mint Magyarországon.

Tegnapi hír, hogy a világ 300 leggazdagabb emberének vagyona Magyarország GDP-jének a 27-szerese. A világ 300 leggazdagabb, illetve a világot valóban irányító családok ennél nagyságrendekkel nagyobb vagyonnal rendelkeznek, de a lista nem tartalmazza ezeket az "urakat".

Kedves Katicabogár! Nem kell sárga csekket fizetned, erre senki sem kényszerít.

Azt azért próbáld meg megnézni, mennyit fizettél vízre, villanyra, gázra, csatornára két évvel ezelőtt, és akkor mennyi maradt a nyugdíjadból, és nézd meg majd pl. februárban! Ha több marad a rezsi befizetése után, akkor nem csináltak hülyét belőled, ha pedig kevesebb, akkor valóban igazad van.

 

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Értem. Tehát az teljesen természetes, hogy valakinek a fürdőszobájában emléktábla legyen a Magyar Gárda ötletének kipattanása céljából. Számomra pl. ez rendkívül groteszk és nevetséges. Semmiféle köpködés nincs az írásban - bár megérdemelnék.

Az is természetes, hogy a rezsicsökkentéssel hülyét csináltak belőlünk. Az pedig még természetesebb, hogy vannak olyan megyék, ahol még pénzt is kérnek a lakosságtól ezügyben.

Értem. Neked ez természetes. Lelked rajta. Remélem te is adsz fel sárgacsekken egy nagyobb összeget, hogy hozzásegítsd a kormányt a rezsicsökkentéshez - a Fideszeseket pedig a kampányukhoz :)

victorb képe

victorb
4 éve

Attól eltekintve, hogy a cikkből egyértelműen kiderül a szerző hova és hova nem tartozása, nem szól semmiről. Ebben a pár mondatban módot talál pár köpködésre. Nem tűnik sem elemzésnek, sem véleménynek. Csupán pár üres sornak.

A tisztelt olvasó azért ennél többet érdemelne.

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Elmebaj :(