A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mocskok! – üzente a nagymami

via Kolozsvári Szalonna

2017. július 17. 10:19 | 0 hozzászólás

Túl sok érdekesség nem történt vasárnapról hétfőre virradóra. Megtudhatjuk, hogy tavaly 615 magyar orvos hagyta el az országot. Ez a szám csökkenő tendenciát mutat az előző évhez képest, bár a pályaelhagyók száma továbbra is magas. Az egyéb egészségügyi dolgozók – például ápolónők, ápolók – kivándorlásáról nem találtam adatot, őket ebből is sikerült kifelejteni, mint általában. Pedig nélkülük éppen úgy nem működik az egészségügy, mint orvosok nélkül.

Az orvosok elvándorlási kedve csökken ugyan, ezzel szemben a kormány titkosítási késztetése dinamikusan növekszik. A rendszerváltást követő éveket leszámítva (az első 15 évben  veszettül titkosítottak a kormányok és szerintem ott szúrták el a rendszerváltást) évente 10-12 titkos határozatot hoztak az éppen regnálók. Ezzel szemben Orbánék évente átlag 23 alkalommal érzik úgy, hogy senkire nem tartozik, miben mesterkednek.

Vasárnap ide, vagy oda, Kövér László nagyot ment tegnap. Őbumfordisága Szlovéniában járt koszorúzni. Kövér László és Milan Brglez, a szlovén Nemzetgyűlés elnöke beszédet mondott a katonatemetőben, ahol mintegy 1600, a tolmeini hídfőnél elesett osztrák-magyar katona nyugszik. Az eseményen közös szlovén-magyar katonai ünnepséggel és koszorúzással tisztelegtek a hősök emlékének – írta az MTI. De nem ez a valami, hanem az, amit a nagyszerű portás a szónoklatában előadott.

“Kövér László kiemelte, hogy mai emlékezésnek milliónyi oka és egy közös célja van: az első világháborúban összesen 37 millió ember veszítette életét, közöttük több mint hatszázezer magyar katona, akik közül negyvenezren a mai Szlovénia területén estek el, és akik közül több mint kétszázan a modrejcei temetőben leltek végső nyugalomra.
Mint mondta: az első világháborús csatatereken azonban nemcsak európai nemzetek szülöttei, apák, fiúk, férjek vagy testvérek vesztették életüket, hanem Európa is elveszítette az önrendelkezési jogát, azaz azt a lehetőségét, hogy kontinens sorsáról ténylegesen ne Európán kívüli erők és érdekek, hanem az európai nemzetek és azok legitim államai dönthessenek.
«Az első világháborúnak katonai és politikai értelemben nyilvánvalóan voltak európai győztesei és vesztesei, de történelmi értelemben mindenki vesztesnek bizonyult, hiszen az európaiak tulajdonképpen ekkor veszítették el Európát» – hangsúlyozta a házelnök, majd hozzátette: az első világháborúnak ez volt a legsúlyosabb politikai következménye.
Azóta minden felelős európai polgár és felelős európai politikus közös vágya és célja, hogy Európa ismét visszaszerezze önrendelkezési jogát, hogy Európa ismét az európaiaké legyen: békében, demokráciában, jólétben és az európai nemzetek közötti együttműködésben – húzta alá Kövér László.”

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Mocskok! – üzente a nagymami


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges