A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Miközben Marsi Anikó undorodva befogja az orrát, és szimbolikusan összehányja magát

via Kolozsvári Szalonna

2016. november 8. 13:01 | 0 hozzászólás

Vajna András közpénztévéje Marsi Anikó képernyőhős főszereplésével megalkotta minden idők leggyomorforgatóbb riportját. Rossz hír lehet az érintetteknek: nem az aluljárók olykor kétségtelen bűzétől és mocskától háborog a gyomrom, hanem ettől a bomlásszagú erkölcsi mélyrepüléstől, amit az adóelkerülő milliárdos stróman TV2 nevű szörnyszülött csatornája főműsoridőben, híradónak és ténynek álcázva belenyomott az ország pofájába.

Alig hűlt ki az illetékes államtitkár evidenciának szánt szakpolitikai megállapítása azzal összefüggésben, hogy csak azok élnek az utcán, akik ott is akarnak élni, a magyar audiovizuális média végterméke új ellenséggel uszítja a nagyérdeműt: migránsok hiányában a hajléktalangyalázás az új kommunikációs csapásirány. Senkinek ne legyenek kétségei, ez csak a bemelegítő felvonás volt.

Marsi Anikó műsorvezető undortól átlényegült ábrázata, midőn fintorogva elszavalja a felvezetőt  – „a reggeli csúcsforgalomban pedig orrfacsaró bűzben, a saját mocskukban fekvő embereken kell átlépdelniük a munkába vagy iskolába igyekvőknek” – tökéletes keresztmetszete egy napról napra undorítóbbá váló országnak, amelyben a korrupció felzabálja az emberséget, a jóérzést, a szolidaritás törékeny atomjait.

A TV2 karaktergyilkolásban verhetetlen, takonygerincű stábja befogott orral szörnyűlködik és ahelyett, hogy legalább egy mondat erejéig megkísérelne okokat felsorakoztatni az okozat mögé, büdös, alkoholista, antiszociális szörnyetegekként öklendezik a hideg elől a hírhedt VIII. kerület metóaluljáróiba menekülő nyomorultak látványától, szagától. Kocsis Nembuzeráns Máté polgármestert – aki pénzbírsággal és elzárással kívánta hősiesen felszámolni ezt az undorító jelenséget, csak sajnos az Alkotmánybíróság keresztbe tett neki – nem sikerült megszólaltani. Új fejlemény: már a lakájmédiának se nyilatkoznak az urak.

A riporter kényes bele és orra egyáltalán nem érzi kínosnak belegyalogolni az egyik nyomorult arcába azzal a kérdéssel, hogy mikor fürdött utoljára, a megszólaltatott boltosok pedig örömmel teszik hozzá a magukét a vegytiszta uszításhoz: nem sajnálom őket, elmehetnének dolgozni. De nem, ezek az olcsó égetett szesszel a kezükben fetrengenek a saját mocskukban. Pfúj. Iványi Gábor emberi arca és hangja is feltűnik egy-két kósza pillanatra, de az öklendezés nem kerül egyensúlyba az objektivitással.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Miközben Marsi Anikó undorodva befogja az orrát, és szimbolikusan összehányja magát


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges