A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kvótamenekültenként több mint 7 évnyi ellátás árát költöttük...

via Átlátszó blog

2016. szeptember 30. 12:59 | 0 hozzászólás

Az 1294 kvótamenekült ellátására fejenként 1,8 millió forintot adna az Európai Unió, az ellenük való gyűlöletkeltésre viszont fejenként 11,5 milliót költ a magyar kormány.

Az eddig mintegy 15 milliárd forintos népszavazási kampány minden egyes magyarországi lakosnak 1.515 forintjába került, ami bő hétszerese annak, amennyibe egy brit lakosnak került a teljes Brexit-kampány.

Az Átlátszó alkotmányjogászainak összesítése szerint a kormány mintegy 15 milliárd forintot költ a vasárnapi kvótanépszavazáshoz kapcsolódó kampányra, ez pedig több, mint amennyit a britek összesen költöttek a Brexit-kampányban.

A 64,1 millió lakosú Nagy-Britanniában ugyanis 33 millió fontot, vagyis 13,2 milliárd forintot költöttek el a Brexit-szavazással kapcsolatos kommunikációs kiadásokra a kilépéspárti és a maradáspárti politikusok és civil szervezetek ÖSSZESEN.

Ráadásul Magyarország lakossága 9,9 millió fő, Nagy-Britanniáé pedig 64,1 millió fő, vagyis egy magyar lakosra sokkal nagyobb kampánykiadás jut a kvóta miatt, mint egy britre jutott a Brexit miatt.

A 15 milliárd forintos kvótakampány egy magyar lakosra jutó összege 1.515 forint.

A 13,2 milliárd forintos Brexit-kampány egy brit lakosra jutó összege 206 forint.

Vagyis egy magyar lakosnak 7,3-szor annyiba kerül a kvótakampány, mint egy brit lakosnak került a Brexit-kampány.

Tovább...

 


A blogbejegyzés eredetije: Kvótamenekültenként több mint 7 évnyi ellátás árát költöttük...


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges