A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

IMF: vagy igen, vagy nem

via Föld S. Péter blogja

2012. július 15. 09:24 | 0 hozzászólás

Most már szinte majdnem teljesen biztos, hogy, hacsak nem jön közbe valami váratlan, akkor vagy lesz megállapodás az IMF-fel, vagy nem. Harmadik eset nincs, minden más csak maszatolás, mellébeszélés.

Megy a pávatánc ezerrel, de kétharmaddal biztosan, ezért érdemes nagy összegben fogadni arra, hogy vagy minden úgy lesz, ahogyan a Kedves Vezető mondja, vagy úgy, ahogyan akarja.

Mert, tőle tudjuk: nem azt kell nézni, amit mond, hanem azt, ami tesz.

És most leginkább úgy tesz, mint aki nem akar megállapodni a Nemzetközi Valutaalappal. Nem szereti a Valutaalapot, ez sosem volt kérdés - igaz, az IMF-et nem is arra találták ki annak idején, hogy szerethető legyen.

Érthető hát, ha örültek a falkaforradalmárok, amikor páros lábbal kipateroltuk hazánkból a hárombetűs szervezetet, és mószeroltuk a hazai közönség előtt, meg ahol csak lehetett.

Közben pedig úgy tett a Kedves Vezető, mintha. Engedett egy sor dologban, mert a látszathoz ez is kellett, és mindenféléket nyilatkozott. A teljesség igénye nélkül: hogy egy nap alatt meg lehet állapodni. Hogy ő ott ül a tárgyalóasztalnál, már csak arra vár, hogy jöjjön az IMF. Hogy bármelyik másodpercben visszajöhetnek. Hogy most már azután bármikor beeshetnek.

Minden szava igaz volt a Kedves Vezetőnek: tényleg ott ült, és valóban bármikor beeshettek.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: IMF: vagy igen, vagy nem


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges