A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hova tűnt a „Na, ugye”? – Valós eredmények helyett csak a...

via Ténytár blog

2017. június 15. 10:08 | 6 hozzászólás

„Na, ugye” – Orbán Viktor ezt kommentálta a Facebook-falára, mikor kijutottunk a Foci Eb-re, jelezve, hogy a siker igenis neki és a Fidesz focibarát politikájának köszönthető. Ebben az esetben most akkor vajon az andorrai vereségért ki a felelős?

Ha ez nem lenne elég, miniszterelnökünk a nyilvánosság előtt csinált hülyét magából, amikor a magyar focit, illetve a hazai akadémiai rendszert dicsérte az M4-en. Az interjú múlt hétfőn készült, de azután került adásba vasárnap, hogy Magyarország kikapott Andorrától.

Orbán szerint „a magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák”. A valóság azonban az, hogy eredmények nincsenek, közpénzégetés viszont annál inkább. A felcsúti fociakadémiához a tao-nak köszönthetően már legalább 13,9 milliárd forint közpénz vándorolt az elmúlt években. Ezen kívül a különböző gazdasági szervezetektől 2011 és 2015 között további közel 11 milliárd forint „adomány” is érkezett a felcsúti csodacsapathoz. Az eredményeken azonban egyáltalán nem látszik ez a hatalmas befektetés.

Szerencsétlenül időzített interjút készített a köztévé Orbán Viktorral. Miközben az M4 bemutatta a felcsúti utánpótlás jelenlegi helyzetét, még a miniszterelnökünket is megszólaltatta. A még az andorrai 1-0-ás vereség előtt felvett riportot egyértelműen nem lett volna szabadott lejátszani a televízióban, de úgy tűnik, hogy senki sem volt a közszolgálatnál, aki ezt be látta volna. Az eredmény parádés lett: Orbán Viktor szerint „a magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák”. Csak félve jegyezzük meg: a mostani, Andorra-elleni Szerencsétlenül időzített interjút készített a köztévé Orbán Viktorral. Miközben az M4 bemutatta a felcsúti utánpótlás jelenlegi helyzetét, még a miniszterelnökünket is megszólaltatta. A még az andorrai 1-0-ás vereség előtt felvett riportot egyértelműen nem lett volna szabadott lejátszani a televízióban, de úgy tűnik, hogy senki sem volt a közszolgálatnál, aki ezt be látta volna. Az eredmény parádés lett: Orbán Viktor szerint „a magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák”. Csak félve jegyezzük meg: a mostani, Andorra-elleni kezdő tizenegybe hatan is érkeztek a magyar akadémiai rendszerből.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Hova tűnt a „Na, ugye”? – Valós eredmények helyett csak a...


Hozzászólások

mdani képe

mdani
1 hete

Hát most tehetnék pár olyan kijelentést Katinkával kapcsolatban (én se kedvelem) , amitől perek százai indulhatnának el, a legenyhébb a helyreigazítási kérelem..  Ami tényszerűen meg lehet állapítani: Egy rahedli versenyt megnyert és doppingoláson még nem kapták rajta... Mondom, még, mett erős a gyanúm, hogy majd minden profi sportoló "szed" valamit, amit esetleg nem tudnak még kimutatni, vagy még nincs a tiltólistán.De vissza a tényekhez. Szóval nyert egy rakás versenyt és feltehetőleg még pár évig nyerni is fog. De utána annyi... Most kell megszednie magát és biztosítani a jövőjét, amiben a férje ügyes... Szerepelni is kell (ez az amerikai felfogás), meg ahol pénz lehet szerezni, ott szerezni is kell... Ha van rá vevő, hát legyen... nekem a sportnak ez a része nem sport, mint írtam, hanem cirkusz.. A gond ebben az, hogy az állam tömi ki pénzzel őket, holott nem kéne egyiket sem... 

A hanggal történő doppingolás aranyos elképzelés, de nem valószínű, a delfines hasonlat se ül, mert a delfinek ultrahangot használnak jobbadára... És akkor mi van, ha kajabál neki? Ha nem bírja a tempót, akkor lemarad, akár bukfencet vet bárki a parton, akár nem... Ha meg bírja, akkor lehet valami eredménye, mint annak, hogy "húzz bele!". De ennyi...

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 hete

Érdekes megjegyzés ez az "önmagát tartja el, mert üzleti alapon működik" - megjegyzésed. 
Tudod, most nem is a foci jutott eszembe, hanem az úszás, pontosabban a kiemelkedő tehetséggel kapcsolatban, amit említettél.

Az úszásban voltt több ilyen egyéniség, néhányat említve: Gyarmati Lívia, Egerszegi Krisztina, na és most meg a Hosszú Katinka... 
Bár ez utóbbit a párom nem kedveli, nem érti, miért nem elég neki az a sok pénz, amit a versenyek megnyeréséért kap, miért követelőzik még az úszószövetségtől is támogatásért?!

TE minek tartod őt?
Pénzre menőnek, vagy csak egy "Magányos farkasnak", aki megél a maga karján is, vagy egy csodabogárnak, akiből csak EGYETLEN ember (a férje) tudja kihozni a maximumot?

Nekem feltűnt valami, mikor láttam őt úszni, és hajszálra ő győzött... A férje - én még a nevét se tudom, bocsi! - valami furcsak hangadásokkal doppingolta őt... Nincs ebben valami - ma még felfoghatatlan - jelrendszer, amilyen pld. a delfineknél van?

 

mdani képe

mdani
1 hete

Hát tudod a profi "sport" (mert szerintem ez már nem sport, hanem cirkusz) önnmagát tartja el, mert üzleti alapon működik. Nálunk meg a "profi" nem más, mint egy teljesítményétől függetlenül pénzzel kitömött bábu. Tisztelet a kivételnek (mondjuk ilyet nem tudok, de hát nem tudhatok mindent). Úgyhogy amíg ez marad, nem lesz soha eredmény, esetleg egy-egy kiemelkedő tehetség miatt időlegesen. De ennyi nagyjából...

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 hete

Még egy ilyen "győzelem", s nem marad elnökünk! :DDD

Az akadémia meg focipályástól jó lesz télire tűzifának a szegényeknek, Makovecz jóvoltából van benne jó sok fa! :P:P:P
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 hete

Mi van, Kirschner?
Megsütött a Nap?!
Vagy télleg így gondolod, ahogy írtad?
Meg köll a szívnek szakadni!
Gyerekek! Kirschner JÓ ÚTRA TÉRT! :DDD
Higgyek neki, vgy ne??????????????

Csak azt nemtom, kijaza hamubasültnapoleon?! ;o)

Mert a Szentilonás Ő:
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/img1/portrait/painting/napoleon-bonaparte1.jpg

 

kirschner képe

kirschner
1 hete

Kikaptak az aranylábúak Andorrától. Nem igazán érdekel. Soha nagyobb bajom ne legyen.

De nem tudják eltartani magukat. A hamubasültnapoleon pedig tömi beléjük a közpénzt , amire máshol sokkal nagyobb szükség lenne. Ja , hogyha elzárnák a pénzcsapot összeomlana a magyar élsport? Nem érdekel. Ügyes nagy gyerekek , összes lábuk leér a földig , oldják meg saját problémájukat. Pl.: menjenek el dolgozni , munka után meg annyit sportolnak amennyit akarnak. Hogy a világon mindenüt csak profi sportolók tudnak nemzetközileg elismert eredményeket elérni? Az sem érdekel. Az nem a mi dolgunk. Azok nem a magyar adófizetőkön élősködnek.