A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Fidesz, Jobbik – két jó barát

via Föld S. Péter blogja

2012. augusztus 14. 10:36 | 1 hozzászólás

Együttműködést ajánlott a Jobbik elnöke a Fidesznek, hogy közösen takarítsák el a politikai színtérről a szocialistákat. Mindez az Erdélyi Magyar Ifjak borzonti táborában történt, Vona Gábor szerint ugyanis az MSZP nemzetellenes.

Okafogyott volt a felhívás, Vonának nyilván elkerülte a figyelmét, hogy az együttműködés már régóta megvan a két párt között. A minőségén persze van még javítanivaló, de meggyőződésünk, hogy a választások közeledtével az érdekelt felek még annyira sem lesznek szemérmesek, mint most, és áthidalják az akadályokat.

Elég csak arra gondolnunk, hogy Vona Gábor Orbán Viktor köpönyegéből bújt elő. Ugyanabban a Szövetség a Nemzetért Polgári Körben kezdte politikai pályáját, ahol Orbán Viktor is tagként jegyezte magát. „Amit én látok, becsületes, rendes, nemzeti érdekek iránt elkötelezett, az élet mélyebb értelmét kereső fiatalokról van szó. Én nagyon kívánom nekik, hogy legyenek sikeresek az életben, és itt a közéleti próbálkozásaikat is siker koronázza”. Ezt nyilatkozta Orbán a párttá szerveződő jobbikosokról, 2003 májusában. És arra is emlékszünk, hogy Orbán évekkel ezelőtt már mondott hasonlót, mint most Vona. A baloldal időről időre rátör a saját nemzetére, fogalmazott a jelenlegi miniszterelnök, még ellenzéki politikusként Tusnádfürdőn.

A szocialistákról most nem szólnék, vívják meg ők a csatájukat Vonával, Orbánnal - de leginkább a szavazóikkal, és önmagukkal. Hanem az, hogy ki számít nemzetellenesnek, azt nem egy, vagy két párt mondja meg. A történelem dönti el, hogy mely politika az, ami a nemzet érdekeit szolgálja.

Ma még csak annyit lehet tudni, hogy amit a mostani kormányzat – a Jobbikkal súlyosbítva – Erdélyben és a felvidéken művel, az biztosan nem használ a nemzetnek.

Legalábbis, ha a magyarokat nemzetnek tekintjük. Határokon innen és túl.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Fidesz, Jobbik – két jó barát


Hozzászólások

AlsoBela képe

AlsoBela
5 éve

"Elég csak arra gondolnunk, hogy Vona Gábor Orbán Viktor köpönyegéből bújt elő."

Nem elég.

Mussolini a szociáldemokraták köpönyegéből bújt elő, mégsem tartjuk haladó politikusnak.

Kiss Péter, Juhász Ferenc, Szekeres Imre, Gyurcsány Ferenc mind az MSZMP tagjai voltak, mégsem állíthatjuk, hogy mostani gondolkodásmódjuk megegyezne akkori nézeteikkel.

Ez annyira sekélyes gondolkodás, ennél több kellene a szerzőtől ahhoz, hogy a baloldal számára is hiteles gondolatok megfogalmazójává válhasson.