A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kiemelt bejegyzések

via Olvasószerkesztő

Molnár Zsolt: Budapest egy ellenzéki város

Molnár: a kivándorlás jóval nagyobb probléma, mint a bevándorlás

A kivándorlási válság évtizedekre meghatározhatja a nemzet sorsát, jóval nagyobb problémát jelent, mint a bevándorlás – mondta Molnár Zsolt MSZP-s politikus, a parlament Nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke  a HírTV-ben. „Hogy valaki kormányzati szinten elkezd majd ezzel foglalkozni, azt valószínűsítem” – válaszolta arra a kérdésre, vajon lesz-e az MSZP javaslatának megfelelően államtitkárság a külföldön dolgozó magyarok érdekében. Az MSZP nemzetpolitikai törekvéseiről elmondta: támogatják az RMDSZ autonómiatörekvéseit, de „az első és legfontosabb”, hogy a határon túli magyarok maguk közül válasszanak képviselőket a magyar parlamentbe, és ne pártlistákra szavazzanak; a nekik szóló magyar kormányzati támogatásokról döntő szervek pedig határon túli magyarokból álljanak. „Nem tartjuk helyesnek, hogy fideszes pártkatonák döntenek a támogatásokról” – mondta. A csütörtök esti beszélgetésen szó volt az időközi és az önkormányzati választásokról is, hiszen Molnár az MSZP Budapesti Területi Szövetségének az elnöke. Úgy látszik, a HírTV „érdekes” feliratokat és címeket alkalmaz újabban, de az MSZP-s politikusok brillíroznak itt.

23 órája
via Olvasószerkesztő

Szanyi Tibor: Európai gazdasági válság lesz

Szanyi a gazdaságról és devizahitelekről

Nagyon profi és összeszedett volt az MSZP alelnöke és EP-képviselője, Szanyi Tibor, a HírTV Magyarország élőben című műsorában, pedig beszélgetőpartnere igencsak próbálta sütögetni, Marx Károly nevének említésekor pedig konkrétan felnyögött. Egy lehetséges gazdasági válságról, az Európai Unió erre való felkészültségéről, az euró magyarországi bevezetéséről, a devizahitelek kezeléséről, az Európai Parlament javaslatairól, európai parlamenti választásról, a nyugdíjkérdésről és végül a genderképzésről és társadalmi szerepekről is szó volt a csütörtök este vetített műsorban. Szanyi most sem hagyta magát!

1 napja
via Olvasószerkesztő

A Fidesz turbó fokozatra kapcsolta a nemzeti elhülyülést, indulhat a vakkomondor szak?

Szanyi: A Fidesz turbófokozatra kapcsolta a nemzeti elhülyülést, indulhat a vakkomondor szak?

„Vakkomondort minden egyes családba? Körülbelül ez az üzenete ennek a legutóbbi intézkedésnek!” – mondta Szanyi Tibor, az MSZP alelnöke és EP-képviselője a genderképzés megszüntetése kapcsán. A nők társadalmi szerepének tagadása társadalomellenes, tudományellenes és nőellenes – főleg, hogy épp idén 100 éves a nők választójoga Magyarországon. A Fidesz intézkedése sajnos beleillik az eddigi társadalomromboló sorba: ilyen volt az iskolaköteles kor leszállítása és az isztambuli egyezmény ratifikálásának megtagadása is. Az MSZP „maradéktalanul egyetért” a Magyar Rektori Konferencia nyilatkozatával és az MSZP Nőtagozatának állásfoglalásával az ügyben – mondta Szanyi.

2 napja
via Olvasószerkesztő

A kormány tegyen büntető feljelentést a rákkeltő hatóanyagú gyógyszerek ügyében!

Hegyi: A kormány tegyen büntető feljelentést a rákkeltő hatóanyagú gyógyszerek ügyében! 

A betegek kapjanak tájékoztatást és szűrővizsgálatot, a kormány pedig próbálja meg kideríteni, kik a felelősök a rákkeltő vérnyomáscsökkentők ügyében – mondta Hegyi Gyula, az MSZP elnökségi tagja kedden. „Az a magyar kormány felelőssége, hogy hosszú éveken át ez a gyógyszer mérgezett” – mondta, „nagyon szerény eredménynek” nevezve azt, hogy a betegek most visszakapják a náluk lévő Valsartan-tartalmú gyógyszerek árát. Hegyi feltette a kérdést: mit kíván a kormány tenni, hogy többet ilyen lehetőség ne forduljon elő? A magyar TB-nek ki fogja visszafizetni azokat a milliárdokat, amiket a gyártónak a TB kifizetett? Tett-e büntetőfeljelentést a kormányzat? Hegyi kijelentette: ha a kormány és az ügyészség nem lép, ő maga fog büntetőfeljelentést tenni.

5 napja
via Olvasószerkesztő

Komjáthi Imre

Komjáthi: arra van pénz, amire akarják, hogy legyen

Vegyen példát a kormány azokról a cégekről, amelyek nagyon komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megtartsák a munkaerőt – mondta el az ATV-ben Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke a kivándorlási válságról. „Minden olyan intézkedés, ami sújtja a munkavállalókat, elősegíti a kivándorlást” – mutatott rá. Arra a kérdésre: mit tenne a kormány helyében, azt válaszolta: „Például nem juttatnám állami pénzből zsíros megrendeléshez a strómanjaimat. (...) Arra van pénz, amire akarják, hogy legyen pénz.”

6 napja
via Olvasószerkesztő

MSZP | Az MSZP egeszsegügyért felelős uniós biztoshoz fordul a rákkeltő gyógyszerek ügyében

Európai intézményekhez fordul az MSZP a rákkeltő gyógyszerek ügyében

A rákkeltő vérnyomáscsökkentők ügyében Bangóné Borbély Ildikó kérésére írásban fordul az Európai Bizottság illetékes tagjához és az Európai Gyógyszerügynökséghez Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. Arra keres többek között választ: más tagországok milyen tájékoztatást nyújtottak állampolgáraiknak, és a magyar kormány mikor kezdett el egyáltalán kommunikálni az uniós intézményekkel az itt is több mit 200.000 embert érintő gyógyszerbotrány ügyében? Bangóné megemlítette: míg Rogán propagandaminisztériuma 90 milliárdot kap a jövő évi költségvetés szerint, arra bezzeg nincsen pénz, hogy az érintetteket megfelelően tájékoztassák, mi most a teendő. Elmondta: Kásler Miklósnak és a kormányfőnek egyaránt felteszi fel a kérdést: mi az a lobbiérdek, ami miatt a magyar kormány még mindig hallgat az ügyben? „Vannak-e a kormánynak lobbiérdekei a gyógyszeripar területén és ez fontosabb-e számukra, mint 200.000 ember egészsége?”

1 hete
via Olvasószerkesztő

MSZP | Feljelentést tesz az MSZP az ÁSZ-elnök kórházakat érintő megállapításai miatt

„Egy dologról nem szól ez az egész: a betegekről”– mondta Korózs Lajos, a Parlament Népjóléti Bizottságának szocialista elnöke szerdán, miután Domokos Lajos, az ÁSZ elnöke egy nyilatkozatában „anarchiának” és „botránynak” nevezte az egészségügy helyzetét, és gondatlansággal vádolta a kórházvezetőket. Korózs szerint az egész csak annak az előkészítése, hogy erre hivatkozva kancellárokat nevezzenek ki a kórházak élére, tovább központosítsanak. „Szeretném, ha tisztázódnának ezek a vádak, ezért feljelentést teszek ismeretlen tettesek ellen különösen nagy összegre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, hivatali visszaélés, hűtlen és hanyag kezelés miatt. Polt Péternek könnyű dolga van: iratokat, dokumentumokat lefoglalni, kihallgatásokat elrendelni és később vádemelési javaslattal a bíróságnak átadni” – folytatta Korózs.

1 hete