A Fidesz turbó fokozatra kapcsolta a nemzeti elhülyülést, indulhat a vakkomondor szak?

Szanyi: A Fidesz turbófokozatra kapcsolta a nemzeti elhülyülést, indulhat a vakkomondor szak?

„Vakkomondort minden egyes családba? Körülbelül ez az üzenete ennek a legutóbbi intézkedésnek!” – mondta Szanyi Tibor, az MSZP alelnöke és EP-képviselője a genderképzés megszüntetése kapcsán. A nők társadalmi szerepének tagadása társadalomellenes, tudományellenes és nőellenes – főleg, hogy épp idén 100 éves a nők választójoga Magyarországon. A Fidesz intézkedése sajnos beleillik az eddigi társadalomromboló sorba: ilyen volt az iskolaköteles kor leszállítása és az isztambuli egyezmény ratifikálásának megtagadása is. Az MSZP „maradéktalanul egyetért” a Magyar Rektori Konferencia nyilatkozatával és az MSZP Nőtagozatának állásfoglalásával az ügyben – mondta Szanyi.

A kormány tegyen büntető feljelentést a rákkeltő hatóanyagú gyógyszerek ügyében!

Hegyi: A kormány tegyen büntető feljelentést a rákkeltő hatóanyagú gyógyszerek ügyében! 

A betegek kapjanak tájékoztatást és szűrővizsgálatot, a kormány pedig próbálja meg kideríteni, kik a felelősök a rákkeltő vérnyomáscsökkentők ügyében – mondta Hegyi Gyula, az MSZP elnökségi tagja kedden. „Az a magyar kormány felelőssége, hogy hosszú éveken át ez a gyógyszer mérgezett” – mondta, „nagyon szerény eredménynek” nevezve azt, hogy a betegek most visszakapják a náluk lévő Valsartan-tartalmú gyógyszerek árát. Hegyi feltette a kérdést: mit kíván a kormány tenni, hogy többet ilyen lehetőség ne forduljon elő? A magyar TB-nek ki fogja visszafizetni azokat a milliárdokat, amiket a gyártónak a TB kifizetett? Tett-e büntetőfeljelentést a kormányzat? Hegyi kijelentette: ha a kormány és az ügyészség nem lép, ő maga fog büntetőfeljelentést tenni.

Komjáthi Imre

Komjáthi: arra van pénz, amire akarják, hogy legyen

Vegyen példát a kormány azokról a cégekről, amelyek nagyon komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megtartsák a munkaerőt – mondta el az ATV-ben Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke a kivándorlási válságról. „Minden olyan intézkedés, ami sújtja a munkavállalókat, elősegíti a kivándorlást” – mutatott rá. Arra a kérdésre: mit tenne a kormány helyében, azt válaszolta: „Például nem juttatnám állami pénzből zsíros megrendeléshez a strómanjaimat. (...) Arra van pénz, amire akarják, hogy legyen pénz.”