Mesterházy Attila blogja

Mesterházy Attila, pártelnök, frakcióvezető blogja

Közös siker, Orbán-Demokraták:0-1

Belegabalyodott saját alaptörvényébe a Fidesz. Hiába volt az egypárti alaptörvény-alkotás, meg a "gránitszilárdság" beképzelt emlegetése, a Fidesz vereséget szenvedett. Az alkotmánybíróság regisztrációt eltörlő döntése közös sikerünk. Mindazok sikere, akik 2010 óta kiálltak az alkotmányosság, a demokrácia, a hatalommegosztás, az állampolgári jogok mellett. Az alkotmánybíróság a vártnál határozottabb döntése igazolta: a hiba nem a mi készülékünkben van, hanem a Fideszében, most már alkotmánybírósági döntés is van arról, hogy visszaélnek a kétharmadjukkal.

 
A regisztráció célja kizárólag az volt, hogy választópolgárok milliói számára nehezebbé, akár lehetetlenné váljon a voksolás. Ezt a jogtiprást akadályozta meg az alkotmánybíróság, és a kitartóan tiltakozó demokratikus pártokkal együtt a demokratikus közvélemény.
Orbán Viktornak meg kellett hátrálnia. A Fidesz nem csak az alkotmánybírósággal, hanem a magyar emberek elsöprő többségével szemben is alulmaradt.
Örülnünk kell annak, hogy nem lesz regisztráció. De ne feledjük: a szégyen az, hogy Orbán Viktor és a Fidesz frakció egyáltalán megpróbálta. Ez a fajta gátlástalanság jellemzi egész kormányzásukat.
A regisztráció feladásától még nem lett demokrata Orbán. Nem történt más, minthogy belátták, nem érdemes ragaszkodniuk egy olyan kudarcos kezdeményezésükhöz, amelynek helyességéről még a saját támogatóikat se tudták meggyőzni.
 
Éppen ezért nekünk ugyanúgy észnél kell lennünk, ahogy eddig. Tartjuk a menetrendünket,
feladatunk a regisztráció eltörlésétől nem változik. Ott kell lennünk minden egyéni választókerület legnagyobb és legkisebb településén, utcákon és tereken, ahogy eddig is. Ugyanúgy be kell kopognunk minden választóhoz, ahogy terveztük, és nem csak a választásokkor. Minél több embernek kell elmondanunk, mi mit tennénk másképpen, hogyan javítanánk az emberek élethelyzetén, meg kell győznünk őket arról, hogy van reális esély a demokráciára, a gazdasági növekedésre, az igazságos adózásra, a több munkahelyre. Azaz biztonságra, jólétre és nyugalomra. Ehhez a munkához pedig sok aktivistára és támogatóra van szükségünk.
 
Újra felvetődött a sajtóban: nem azért törölték-e el a regisztrációt, hogy megnyissák az utat az előre hozott választásoknak. Nos, én nem tartom túl valószínűnek ezt a forgatókönyvet, de a politikában megtanultam, hogy mindig, minden eshetőséggel számolni kell. Ezért fontos megjegyeznem: ha lesz előrehozott választás, az jó hír az országnak, mert hamarabb szabadulhatunk meg ettől a kártékony kormánytól. Az MSZP-t pedig felkészülten fogja érni egy ilyen döntés. Hiszen nekünk van programunk, vannak választókerületi felelőseink, hatékony kampánygépezetet tudunk müködtetni mind a 106 körzetben, több tízezer aktivistánk pedig akár holnaptól kész a kampányra. Legutóbb Szolnokon mutattuk meg jólszervezettek és elszántak vagyunk, ill. bebizonyítottuk: minden nehézség, trükközés, médiatúlsúly, korlátlan anyagi erőforrás ellenére is meg tudjuk verni a Fideszt.
 
Ráadásul mára a centrális erőtérről kiderült: nem örökkévaló, Orbán pedig nem mindenható. Az Orbán-rendszer erodálódik, erőtlenedik, a miniszterelnök pedig többedszerre méri fel rosszul döntései következményeit. Orban elszakadt a valóságtól, ezért politikája ki- és beszámíthatatlan.
Az MSZP és a demokratikus ellenzék viszont egyre lelkesebb, egyre szervezettebb és képes már ma világos alternatívát adni.
 
Az alkotmánybíróság január 4-i döntése Orbán veresége. S ez csak a kezdet, mállik az orbáni rendszer. A következő másfél évben Orbánnak még sok vereséget kell majd átélnie. Idén az elsőt akkor, ha az előrehozott választás mellett dönt.…
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Miért kellett volna megvédeni? Pontosabban mitől? Attól, hogy egy barom, vagy attól, hogy csalt? És kiktől vette át a gyakorlatot? Nevesítenéd? Vagy csak ismétled a fidesz mantrát?

Bayerrel mit tett a fidesz? Szerintem csak annyit, hogy hagyta, járassa le magát.. Most már könnyű szívvel ki lehet rúgni és megvan a "mi nem vagyunk rasszisták" panel is a képhez...

 

Megint csak a klasszikusok szavajárásával élve "Mágá márhá". A burkolt zsidózásaiddal tünj el a balfenéken nácika...

A pártja őt sem tudta megvédeni!

Elrejteni, mellé ültetni azokat, akiktől a gyakorlatot átvette.

 

Nézd meg Bayer zsoltot!Mit tesz vele a fidesz?!

Nem összeesküvés. Megegyezés amit nem hoznak nyilvánosságra. Háttéralku. Mivel ez nem ütközik törvénybe nem helyes az "összeesküvés" kifejezés használata.

Zuhschlag Jánosra végülis kb. 30 millió forint jogszerűtlen felhasználását bizonyították rá. Még csak nem is az ellopását, mert nem saját célra használta fel. Ilyen pitiáner ügy normál estben az ügyészi szakaszba sem jut el. Ha nem poénkodik a holokauszttal szóvá sem teszik, de így kivonták pár évre a forgalomból. Most már tudja kikkel nem lehet viccelni.

a vele közös gyakorlatot folytató Szijjártó nélkül

Hét ez nem igaz. Összeesküvés elmélet. Forog még pár ilyen közszájon. Cusival kapcsolatban csak egy megjegyzésem van: amikor a "holokausztos poént" elsütötte, akkor még szó nem volt arról az ügyről amibe belebukott és pillanatnyilag a büntetését tölti.

Nagyon meglepődnél ha kiderülne, hogy ez a háttéralku a fidesz és az mszp között már a fidesz előző ciklusa alatt létrejött? Megy a nagy színjáték a népnek. Nagy leleplezések, igéretek a közpénztolvajok megbüntetésére, az ellopott pénz visszajuttatására. Nagy igéretek, hogy mostantól pedig már Isten bizony vigyázunk a közpénzekre. Ez megy 20 éve mindkét oldalon, de közben minden marad a régiben. Csak az idő múlik és a becsület fogy. Egyedül szegény Zuschlag János szívta meg, de az ő igazi bűne sem a közpénzherdálás volt, hanem az, hogy rossz helyen sütött el egy poént.

Én óvatosan kezelném ezt az állapotot, mint tudjuk, a Fidesz Orbánnal az élen, mindenre képes . 

Megkezdődött a honi ellenzékkel szembeni "pávatánc".Sunyi(jaj de finom)holdudvara van a Viktornak.Azzal a pár fanatikus hűbéresével együtt már a frakción belül sem biznak senkiben.Ezt Rogán mondta azzal,hogy az Elnökség pár tagjával döntöttek az AB.döntésének elfogadásáról.Bár az(A)rogá(s) már akkor is hazudik mikor kérdez./ATV.Egyenes beszéd/Ma már az is valószinű,hogy a Viktorék tudják,hogy egyre erősebb a belső ellenzékük.Múlik a dicsőség,fordulnak a köpönyegek!                                                                                                            Érdemes arra figyelni,amit a Vezér jelenlegi szócsőve-hogy ez mi mindenhez ért?_nagyon sokszor kihangsúlyozta,hogy"2014-ben nem lesz regisztráció"

"Éppen  ezért  nekünk  ugyanúgy  észnél  kell  lennünk, ahogy  eddig  .Tartjuk  a menetrendünket  ................."

Nagyon  helyes   ,  résen  kell  lenni  , mert  kifogyhatatlan  a  tárháza  a  cinikus  ,egyoldalu  intézkedésre  való  hajlamnak  a  fidesznél  .Ahogy  veszélybe  érzik  hatalmukat  nem  lesznek  restek  újabb  alkotmányellenes  verzióval  előrukkolni  .

Valóban  ,  "A  legnagyobb  tévedés  az  lenne   ,ha  most  azt  a  következtetést  vonnánk  le  ,  hogy akkor  inkább  maradjon  a fidesz   ..................."

Az még kevés, hogy a fideszt sikerül legyőzni és a következő ciklusban nem ők alakíthatnak kormányt. Már látom előre a fidesz reagálását egy estleges választási vereség után. Mivel minden pártkatonája pozícióban marad , bevetik a "Minél rossszabb - annál jobb!" taktikát , és ott ártanak az országnak ahol csak tudnak. Márpedig ártani azt nagyon tudnak. Lehet hogy nem hangzik túl demokratikusan , de a fidesz bukása után az összes fidesznyikot el kell távolítani minden olyan pozícióból ahol ártani tudnak az országnak. Ez viszont törvényes úton nem fog menni. Akkor nem marad más, a totális összeomlást elkerülendő, az mszp kénytelen lesz valami háttéralkuban kiegyezni a narancsos maffiával. De ha ez kitudódik, márpedig miért ne tudódna ki, arra jobb nem is gondolni. 

A legnagyobb tévedés az lenne, ha most azt a következtetést vonnánk le, hogy akkor inkább maradjon a fidesz, kormányon kevesebbet ártanak az országnak mint ellenzékben.

Na most kell befejeznem a gondolatmenetemet, mert innentől kezdve már nagyon sok BTK tényállást merítenék ki.