Ref.:

Referencia. Olyan írások, videofelvételek, nyilatkozatok, amikhez talán érdemes visszanyúlni, később emlegetni őket, esetleg idézni belőlük.

Ismerd meg, mit ajánlunk Magyarországnak! Karácsony Gergely beszéde

Az MSZP programismertetője 2017. december 9-én - Karácsony Gergely bemutatkozik

 

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke idézettel kezdett: "Tedd azt, ami helyes, ne azt, ami könnyű". Azt mondta: mindenkinek könnyebb lenne, ha ő nem lenne itt - de sajnos nem elégséges, ha csak koordinált indulásban egyeznek meg a pártok a tavaszi választásra. "Ha vissza akarjuk hozni a reményt, ahhoz egy közös ajánlat kell. Közös ajánlat, közös vízió, közös jelöltek, közös miniszterelnök-jelölt és közös lista. Így lehet csak visszahozni a hitet a változásban" - mondta. Az új víziónak többről kell szólnia, mint az elmúlt hét év kritikájáról. Vissza kell adni a hitet az értékekkel, a szolidaritással, az állampolgári egyenlőséggel kapcsolatban: az új Magyarországon az emberekbe kell befektetni. "Döntsétek el ti, hogy nekem milyen szerepet szántok ebben az együttműködésben. Ha kellek, akkor én jövök, (...) és hozok magammal mindent, amit tudok" - mondta.

Ismerd meg, mit ajánlunk Magyarországnak! - Korózs Lajos beszéde

Az MSZP programismertetője 2017. december 9-én - Kórózs Lajos az időskori biztonságról   Kórózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja azt kérdezte: rendben van-e az, hogy az alaptörvényben nincs nyugdíjgarancia, csak annyi, hogy törekszik a magyar állam a szociális biztonságra? Hogy nincs korengedményes és korkedvezményes nyugdíj azoknak, akik az egészségüket teszik kockára aktív korukban, és nincs rokkantsági nyugdíj sem? Az MSZP vállalja, hogy ha kormányra kerül, mindezeket visszaállítja, szolgálati nyugdíjat vezet be, és megduplázza a nyugdíjminimumot. Megemeli az ápolási díjakat, ingyen juttat gyógyszert azoknak, akiknek ma választaniuk kell: egyenek vagy gyógyszert váltsanak ki, és tizenharmadik havi nyugdíjat fog fizetni. Nem fognak viszont magyar nyugdíjat kapni azok, akik soha nem dolgoztak Magyarországon.

Ismerd meg, mit ajánlunk Magyarországnak! - Bangóné Borbély Ildikó beszéde

Az MSZP programismertetője 2017. december 9-én - Bangóné Borbély Ildikó a szolidaritás fontosságáról

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségének tagja szemt Magyarország ma Európa szegényháza, ahol minden harmadik gyerek szegénységben nő fel, pedig a támogatás csak emberség kérdése.De a kormány ellopta a támogatásra fordítható vagyont. A kormány "iszonyatosan sokat lopott. Ellopták a gyerekeink jövőjét, amikor szétverték az oktatást. Elvették az idős, beteg emberek életét, amikor hagyták lezülleszteni a magyar egészségügyet ... És ellopták az európai uniós pénzeket is, amikor szánalmas kisvasutat építettek a kleptomán kormány vezetőjének a saját házához" - mondta.

Ismerd meg, mit ajánlunk Magyarországnak! - Gőgös Zoltán beszéde

Az Mszp programismertetője 2017. december 9-én - Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a párt agrár- és vidékfejlesztési programjáról

 

"Nem lehetnek Magyarországon másodrangú állampolgárok a vidéken élők" - mondta Gőgös Zoltán. "Mennek bele a földbe a házak. ... Magyarország húszmillió embert tudna eltartani, mégis éheznek az emberek és sokan a saját lakásukban fagynak meg. Nem lehet tovább csinálni azt a falurombolást, amit a Fidesz elkezdett" - mondta.

Ismerd meg, mit ajánlunk Magyarországnak! - Kunhalmi Ágnes

Az MSZP programismertetője 2017. december 9-én - Kunhalmi Ágnes az oktatás fontosságáról és a levélszavazatokról

Az emberek joggal várják el, hogy a politika ne akadályozza a boldogulásukat, ma pedig ezt teszi: félanalfabétákat képez és a tudás csak a gazdagok számára hozzáférhető.  "Ez a büszke orbáni fideszes nemzetállam, ahol előbb húznak fel egy Horthy-szobrot, mint hogy normális tankönyveket adjanak a gyerekek kezébe?"- kérdezte Kunhalmi Ágnes. Lehetővé kell tenni, hogy a szakmunkások érettségizzenek le, mindenki ingyen szerezhessen diplomát és mindenki tanuljon meg angolul. "Ma a putriból, a szegénységből könnyebb Berlinbe elmenni, mint Pécsre vagy Szegedre eljutni. ... Nem bírják elviselni az emberek azt a mérhetetlen igazságtalanságot, amit nap mint nap át kell élniük. Mi MSZP-sek olyan országot akarunk, ahol nemcsak megszületni, hanem élni is érdemes" - mondta.